Lopende zaken

Projecten

    • bundeling van columns en andere korte stukken. Titel: Vrouwen en kinderen eerst. De bundel verschijnt in september 2019 bij Vantilt.
    • In samenwerking met Beeld&Geluid en het Museum Hilversum werkt Els Kloek aan een tentoonstelling over pioniersters in media en mediacultuur. Deze tentoonstelling zal in het najaar van 2019 te zien zijn in het Museum Hilversum.
    • Redactie (samen met Catrien Santing) van Sleutelfiguren, een reeks van acht biografieën, geïnitieerd en gesubsidieerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Sleutelfiguren komt uit bij Uitgeverij Balans. In de reeks zijn inmiddels delen verschenen over Jacoba van Beieren, Rutger Jan Schimmelpenninck, Herman Boerhaave, Jacob Roggeveen, Mina Kruseman, Christoffel Plantijn en Jacob van Lennep. De laatste biografie in de reesk zal gaan over Jacob Cats.
    • Moet Nederland niet ook een National Portrait Gallery (fysiek, virtueel of allebei) hebben? Daarover denkt Els Kloek na met een aantal andere bevlogen historici en met fotograaf Koos Breukel. Nederland heeft een eerbiedwaardige traditie op dit vlak, en bovendien laat de geschiedenis van een land zich het best vertellen aan de hand van de levensverhalen 1001 Vrouwen uit de Nederlandse Geschiedenisvan zijn inwoners. Dit plan is nog pril.

promo filmpje 1001-vrouwen